Artist Studio - Dorset

PROJECT OVERVIEW

This beautiful bespoke Artist Studio has been designed to provide a practical working space with lots of natural light.

Measuring 5.4m x 3.9m externally, it has been fitted out with units in a contemporary grey finish which provide plenty of storage for all the materials and equipment used for the creation of amazing artwork.

A large deep sink with a pull out spray tap, together with a glass splash back surround, give the artist a practical area to wash down.  Hot water is provided by a 15L under sink water heater.

Aluminium bi-fold doors in anthracite grey, open the room up to create an extension of the garden.

A clever internal electric blind operated via a remote control, comes down to control the light and stops flies entering.  It lets in light and allows the artist to work whilst having the bi-folds doors completely open – what a lovely feature.

An air conditioning unit has been installed to provide both cooling in the summer and heating in the winter.  The unit has wifi built in so you can control it via an app on your mobile, which is very easy to use.  It also has a movement sensor where it powers down if no one is in the room, freeing up wall space.

A combination of exterior finish with Cedral Weatherboard on the rear, soffit and facias and render on the remaining sides, painted in a stone colour to compliment the colour of the Cedral.

A lovely example of a truly bespoke project.